Pride jaar officieel van start met nieuwe campagne

Friezen uit de regenbooggemeenschap laten op online platform Friesland Kleurt zien dat ze trots zijn op hun identiteit én hun Friese achtergrond. Een bijzonder onderdeel van de campagne is ‘Neem een kijkje in mijn kast’, waarin negen geportretteerde Friezen een kijkje geven in hun virtuele kast. Op 20 juni werd bij het provinciehuis symbolisch de regenboogvlag gehesen. Dit moment vormde de officiële start van het Friese Pride jaar en werd georganiseerd door de politieke partijen die zich hebben ingezet voor de regenboogprovincie, COC Friesland en Sipke Jan Bousema van SJB Media.

Kracht van diversiteit zichtbaar maken
Friesland Kleurt viert dit nieuwe tijdperk met een platform voor de regenbooggemeenschap en iedereen die zich daarbij betrokken voelt. Het doel is de gemeenschap zichtbaar te maken, te emanciperen en het begrip voor elkaar te vergroten. Bekend maakt bemind, laat zien wie je bent! Naast de website frieslandkleurt.nl zijn ze zichtbaar actief op alle grote social mediakanalen en willen we het hele jaar door activiteiten organiseren. Friesland Kleurt trapte af met de campagne ‘Ik ben Trots, Ik ben Fries, / Ik bin grutsk, ik bin Frysk’.

In deze campagne laten Friezen uit de regenbooggemeenschap zien dat ze trots zijn op hun identiteit én hun Friese achtergrond. De campagne toont met verhalen van individuen, gezinnen en groepen de kracht van diversiteit en laat zien dat we onze verscheidenheid mogen vieren. Op die manier willen we andere Friese lhbtiq’ers inspireren ook naar buiten te treden via onze online kanalen.

Studenten ontwerpen campagne met onderdeel ‘Neem een kijkje in mijn kast’

Een bijzonder onderdeel van de campagne is ‘Neem een kijkje in mijn kast’, waarin de negen geportretteerde Friezen een kijkje geven in hun virtuele kast. Deze hebben ze gevuld met foto’s, video’s en voorwerpen die een speciale betekenis hebben en zo het persoonlijke verhaal over hun coming out vertellen. De hele campagne is vormgegeven door studenten van NHL Stenden Hogeschool. Zij volgen de minor Branding, Advertising en Design en hebben tijdens de coronacrisis alles zelfstandig vanuit hun studentenhuizen gerealiseerd. Friesland Kleurt is een initiatief van Sipke Jan Bousema van SJB Media en COC Friesland en wij zijn zeer trots op het prachtige werk van deze groep studenten.