Gaykrant mediapartner van Roze Zaterdag Leeuwarden

Gaykrant is de nieuwe mediapartner van Roze Zaterdag Leeuwarden. Dé website voor Nederlandse lhbti’ers plaatst de komende maanden daarom regelmatig nieuws van en over RZ’21 op haar sociale-mediakanalen. Roze Zaterdag is dit jaar op 16 oktober, nadat het evenement al twee keer (op 21 juni 2020 en 19 juni 2021) werd afgelast.

Gaykrant vult het mediapartnerschap onder meer in met interviews met betrokkenen van Roze Zaterdag 2021. Ook publiceert de website over het programma en evenementen die in aanloop van RZ plaatsvinden. ,,Het was min of meer een logische zaak om ons als mediapartner aan de organisatie in Leeuwarden te verbinden”, zegt Rick van der Made, hoofdredacteur van gaykrant.nl. ,,Dit evenement is de jaarlijkse hoogmis voor de Nederlandse lhbti’er. Daar wil, nee daar móet je als Gaykrant bij zijn.”

Gaykrant verscheen tot 2017 als tijdschrift en is sindsdien een goed – en steeds beter - bekeken online magazine. Gaykrant.nl levert gemiddeld 60.000 unieke bezoekers per maand op; met vele tienduizenden extra op facebook, twitter en instagram. Vooral de laatste jaren is een toename merkbaar. Projectleider van de RZ-organisatie in Leeuwarden is Margot Hoiting: ,,Met even hoogwaardige als kritische publicaties raakt Gaykrant de samenleving al vele jaren rechtstreeks in het roze hart. Wij zijn daarom blij dat we de komende samen zullen optrekken.”

Over Roze Zaterdag
Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag op basis van een winnend bidbook. Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. Roze Zaterdag vindt traditiegetrouw plaats rond eind juni. De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (lhbti’ers) te tonen en zo het respect en begrip te vergroten.